Obama tarihi ziyaret için Küba'ya gitti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Obama tarihi ziyaret için Küba'ya gitti

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Barack Obama, 88 yıl aranın ardından tarihi ziyaret için Küba'ya hareket etti.

Obama ve ailesini taşıyan Air Force One uçağı, Andrews Hava Kuvvetleri Üssü'nden kalktı. Ailesinin yanı sıra bazı senatör ve milletvekillerinin eşlik ettiği Obama'nın yaklaşık üç saatlik yolcuğun ardından, Küba'nın başkenti Havana'ya ulaşması bekleniyor.

ABD Başkanı Obama'ya Küba ziyaretinde ayrıca çok sayıda iş adamı eşlik ediyor.

Obama, üç gün kalacağı Havana'da ilk olarak geçen yıl yaklaşık 50 yıl aradan sonra diplomatik ilişkilerin kurulmasıyla yeniden açılan ABD Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek, burada elçilik personeli ve aileleriyle bir araya gelecek.

Obama Küba halkına seslenecek

Pazartesi günü ise Devrim Sarayı'nda Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile görüşecek olan Obama, burada onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak ve girişimcilik konulu bir etkinlikte bulunacak.

Barack Obama, salı günü de Küba halkına sesleneceği bir konuşma yapacak ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelecek.

Obama ailesi daha sonra Küba milli beyzbol takımı ile Tampa Bay Rays takımı arasındaki gösteri maçını izleyecek. ABD Başkanı Obama, aynı gün Arjantin'e gitmek üzere ülkeden ayrılacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...