Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mali'de otele silahlı saldırı düzenlendi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mali'de otele silahlı saldırı düzenlendi

DÜNYA Haberleri  / AA

Mali'nin Başkenti Bamako'da AB askerlerinin kaldığı otele silahlı saldırı düzenlendi.

Mali'nin başkenti Bamako'da ACI 2000 semtinde bulunan Azalai Nord Sud Oteli'ne akşam saatlerinde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Güvenlik görevlilerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma yaklaşık bir saat sürdü.

Çatışma sonrası ulusal televizyon kanalına açıklamada bulunan İç Güvenlik Bakanı Albay Salif Traore, saldırganlardan 1'inin ölü ele geçirildiğini, 2 şüphelinin yakalandığını, 3 kişinin ise arandığını söyledi.

Çatışmanın yaşandığı otel çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Geçen yıl 20 Kasım'da silahlı bir grup, başkent Bamako'daki Radisson Otel'e baskın düzenlemiş, 170 kişiyi rehin almıştı. Rehinelerden 130'u, Fransız ve ABD destekli Mali emniyet birimlerince düzenlenen operasyonla kurtarılmış, onlarcası kendi çabalarıyla kurtulmuş, bazıları da teröristlerce serbest bırakılmıştı.

Yetkililer, olayda 14'ü yabancı uyruklu, 22 kişinin öldüğünü duyurmuş, saldırıya El Kaide bağlantılı Murabitun örgütü ile Macina Kurtuluş Cephesi üstlenmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...