Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail grubundaki yaralı vatandaş konuştu

Düzenleyen:
İsrail grubundaki yaralı vatandaş konuştu

DÜNYA Haberleri

İstiklal Caddesi’nde cumartesi sabahı canlı bombanın hedef aldığı İsrailli turist grubunun rehberi David Dudi Califa ve fotoğrafı çeken kişi açıklamalarda bulundu

İsrailli grubun rehberi ile son fotoğrafı çeken kişi  konuştu
15 Mart Salı günü İstanbul’a geldiklerini, pazar günü döneceklerini söyleyen Califa, yaşananları anlattı.

Califa, sabah otellerinden çıktıktan sonra bir restoranda kahvaltı yaptıklarını belirtti ve “Ardından İstiklal Caddesi’ne girdik. Baştan tedirginliğimiz vardı. Ancak ortamın neşeli olduğunu gördük. İnsanlar gülüyordu. Biz de tereddüt etmeden caddeye girmeye karar verdik. Biraz dolaşıp İstiklal’e yakın bir yerdeki köfteciye gidecektik” dedi.                                                                                                                                   

Sosyal medyada paylaşılan grup halinde çekilmiş fotoğrafın hikâyesini de anlatan Califa, “Fotoğraf için durmuş olmamız belki canlı bombayı harekete geçirdi. Belki de durduğumuz için kurtulduk. Çünkü, biz fotoğraf çekilirken önümüzden yürüyen 3 arkadaşımız hayatını kaybetti” dedi.                                                                   

FOTOĞRAF KURTARDI

Fotoğrafı çeken Pnina Greenfield ise fotoğrafı patlamadan tam 1 dakika önce saat 10.57’de çektiğini belirterek “Fotoğraf için durduk, 4 fotoğraf çektirdik. Sonuncusunu çektikten saniyeler sonra canlı bomba önümüzde patladı” diye konuştu.

Fotoğraf çekmek için durmalarının canlı bombaya daha yakın olmalarını engellediğini belirten Pnina Greenfield, “Fotoğrafı çektiğim için en az yaralanan bendim. O fotoğrafı çekmeseydim hepimiz ölebilirdik. Fotoğraf karesine girenler canlı bombaya daha yakındılar ve daha ciddi yaralar aldılar. Fotoğraf karesine girmeyip önden gidenler ise hayatlarını kaybettiler” dedi. (Habertürk)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...