Avrupa'nın en üst yetkilisi Brüksel için ağladı

Düzenleyen:
Avrupa'nın en üst yetkilisi Brüksel için ağladı

DÜNYA Haberleri

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Brüksel'de 26 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı Ürdün'de öğrendi. Ürdün Dışişleri Bakanı ile basın toplantısı yaparken, Brüksel saldırısıyla ilgili konuşan Mogherini gözyaşlarını tutamadı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yükses Temsilcisi Federica Mogherini, Brüksel'deki saldırıyı Ürdün'ün başkenti Amman'da öğrendi.
 
Brüksel'de havalimanı ve metroda 26 kişinin ölümü ve 90 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cudah'la basın toplantısı yaptığı sırada öğrenen Mogherini duygusal anlar yaşadı.
 
Açıklama yaparken gözleri nemlenen ABD en üst düzey yetkilisi Federica Mogherini basın toplantısını bitirip, odayı terk ederkende gözyaşlarını tutamadı.
 
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'yi teselli etmek ise, Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cudah'a düştü.
 
Avrupa'nın en üst yetkilisi Brüksel için ağladı

"ÜZÜCÜ BİR GÜN"
İtalyan siyasetçi gözyaşları içinde şöyle konuştu: "Avrupa için çok üzücü bir gün... Avrupa ve onun başkenti, bu bölgenin her gün yaşadığı aynı acıyı çekiyor."

Brüksel'deki saldırıların radikalleşmeden kaynaklandığının bilindiğini söyleyen Mogherini, Avrupa ve Ortadoğu liderlerine "Bu felaketin üstesinden gelmek için birlikte çalışma" çağrısında bulundu.

Avrupa'nın en üst yetkilisi Brüksel için ağladı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...