İsrail öldürdüğü Filistinlinin naaşını dondurup teslim etmek istedi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail öldürdüğü Filistinlinin naaşını dondurup teslim etmek istedi

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail güçleri, öldürdükten sonra naaşına el koydukları 15 yaşındaki Filistinli çocuğun cansız bedenini dondurup buz kütlesi halinde ailesine teslim etmek istedi. Aile, oğullarının tamamen donmuş haldeki cenazesini kabul etmedi.

İsrail güçleri tarafından öldürülmesinin ardından naaşına el konulan Hasan Manasıra'nın (15) ailesi, çocuklarının cenazesini, "tamamen dondurulup buz kütlesi haline getirildikten sonra kendilerine teslim edilmek istenmesi" nedeniyle geri çevirdi.

Yaralı halde kanlar içinde yatarken Yahudi yerleşimciler tarafından küfür edilen görüntüyle dünya kamuoyunun zihnine kazınan Ahmed Manasıra'nın (13) amcasının oğlu olan ve aynı olayda öldürülen Hasan Manasıra'nın amcası Ahmed Manasıra AA muhabirine konuştu.

Amca Ahmed Manasıra, "İsrail istihbaratı dün Hasan'ın ailesini çağırdı ve cesedin belirli şartların kabul edilmesi durumunda teslim edilmesine karar verdiğini bildirdi. Bu şartlar, defin işleminin belirli bir mezara ve gece yapılmasını, cenazeye en fazla 40 kişinin katılmasını ve törende cep telefonu bulundurulmamasını öngörüyor. " dedi.

Kendilerinin ise İsrail'in cesetleri soğutucularda tuttuğunu bildikler için cenazenin yıkanılıp kefenlenebileceği bir biçimde getirilmesini istediklerini söyleyen Manasıra şöyle konuştu:

"İsrail cenazeyi sabah erken saatte getirdi. Cenazenin teslim edilmesi için merasime katılacak kişiler ciddi şekilde arandı. Aldığımız cenaze o kadar katı şekilde donmuştu ki bir buz kalıbı gibiydi. Ailesi bu şekilde yıkayamayacağı için cenazeyi kabul etmedi. Israrcı olduk ve İsrail taleplerimizi karşılayana kadar teslim almayacağız."

İsrail Filistinlilere yönelik eylemde bulunduğunu iddia ettiği Filistinlilerin naaşlarını alıkoyuyor.

Amca çocukları Ahmed ve Hasan Manasıra'ya 12 Ekim'de bıçaklı eylem gerçekleştirdikleri iddiasıyla İsrail güçleri tarafından ateş açılmıştı. Hasan olay yerinde hayatını kaybederken, Ahmed yaralı olarak kurtulmuştu. Olaydan kısa bir süre sonra Ahmed'in yaralı halde yerde yatarken Yahudi yerleşimciler tarafından küfürlere maruz kaldığı video yayımlanmış ve büyük yankı uyandırmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...