Irak'ta Sadr'dan teknokratlar hükümeti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Irak'ta Sadr'dan teknokratlar hükümeti

DÜNYA Haberleri  / AA

Iraklı Şii lider Sadr, bağımsız adaylardan oluşan teknokratlar hükümeti kurduğunu duyurdu.

Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, bağımsız adaylardan oluşan teknokratlar hükümeti kurduğunu bildirdi.

Sadr, ikamet ettiği Necef kentinde yaptığı basın toplantısında, daha önce kurduğu komisyon tarafından hiçbir siyasi partiye bağlı olmayan bağımsız adaylardan oluşan söz konusu hükümet kabinesinin kurulduğunu belirtti. Sadr, Irak'ın tüm renklerinden adayların yer aldığını belirttiği söz konusu kabineyi önümüzdeki günlerde Başbakan Haydar el-İbadi'ye sunacağını söyledi.

İbadi'den kabineyi parlamentonun onayına sunmasını da isteyeceğini ifade eden Sadr, "Söz konusu kabinenin takdirini ayrıca Irak halkına bırakıyorum." dedi.

Sadr, ayrıca hükümete seslenerek, "Reformları gerçekleştireceğinize dair garanti verirseniz tansiyonu yükseltmeyi bırakırız." ifadelerini kullandı.

Şii lider Sadr, 19 Şubat tarihinde bağımsız adaylardan oluşan teknokratlar hükümeti kabinesi oluşturmak için ülkede içlerinde akademisyen ve aydınların da olduğu bazı bağımsız kişilerden oluşan bir komisyon kurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...