'Ukrayna bu mahkemeyi, bu saçma ve zalim sözde kararı tanımayacaktır'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Ukrayna bu mahkemeyi, bu saçma ve zalim sözde kararı tanımayacaktır'

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, "Ukrayna bu mahkemeyi, Rusya’nın adaletini Stalin ve Vışinskiy dönemine geri götüren bu saçma ve zalim sözde kararı tanımayacaktır" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rus mahkemesinde yargılanan, Ukraynalı kadın pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko'ya 22 yıl hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.

Poroşenko, devlet başkanlığı internet sayfasından yaptığı açıklama ile mahkemenin Savçenko ile ilgili verdiği kararı tanımayacaklarını duyurdu.

Savçenko ile ilgili mahkeme sürecinin dünyada bir benzerinin görülmediğini belirten Poroşenko, “Bu saldırgan ülkenin (Rusya) kendi ülkesini düşmanlara karşı savunan bir Ukrayna subayına karşı büyük harflerle utanç verici bir yargılamasıydı. Tekrar altını çiziyorum.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Savçenko ile ilgili verilen mahkeme kararını açık ve kararlı şekilde protesto ettiğini bildirdi.

Bakanlık yaptığı yazılı açıklamada, “Sözde Rus mahkemesi tarafından Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi ve Ukrayna milletvekili Nadejda Savçenko’nun 22 yıla kadar hapis ile cezalandırılması yönündeki sözde kararını açık ve kararlı şekilde protesto ediyoruz” ifadesine yer verildi.

Rusya’nın bu haksız ve insanlık dışı kararı iptal ederek bir an önce Savçenko’yu serbest bırakmasını talep eden bakanlık, ayrıca "Ukrayna’ya karşı yapılan Rus saldırganlığına karşı geldiği için hukuk dışı esir alınan bütün kurbanların da serbest bırakılmasını" istedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...