Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Yemen'de son bir yılda 2 milyon 500 bin kişi evsiz kaldı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Yemen'de son bir yılda 2 milyon 500 bin kişi evsiz kaldı'

DÜNYA Haberleri  / AA

BM İnsani Yardım Koordinatörü McGoldrick, Yemen'de son bir yılda yaklaşık 2 milyon 500 bin kişinin evsiz kaldığını, yarısı sivil 6 bin kişinin de öldüğünü söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, Yemen'de son bir yılda yaklaşık 2 milyon 500 bin kişinin evsiz kaldığını, yarısı sivil 6 bin kişinin de öldüğünü söyledi.

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin başlattığı operasyonun birinci yılı dolayısıyla açıklamada bulunan McGoldrick, son bir yılda ülkede yaşanan olayları "korkunç" olarak tanımladı.

Ülkede 20 milyondan fazla yardıma muhtaç insanın olduğunu ifade eden McGoldrick, "Yemen'de son bir yılda yaklaşık 2 milyon 500 bin kişi evsiz kaldı, yarısı sivil 6 bin kişi öldü, 30 binden fazlası da yaralandı." diye konuştu.

İthal ürünlere getirilen sınırlamaların yaşanan insani krizin başlıca sebebi olduğunu belirten McGoldrick, Yemen'in son bir yıla kadar temel gıda maddelerinin yüzde 90'ını dışarıdan ithal eden bir ülke olacağının altını çizdi.

McGoldrick, güvenlik konusunda yaşanan sıkıntıların, gıda ve ilaç yardımlarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının önündeki temel engel olduğunu kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...