'Brüksel'de kimse metroya binemiyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Brüksel'de kimse metroya binemiyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Brüksel'deki terör saldırılarının ardından güvenlik önlemleri artırılırken kent sakinlerinin tedirginliği dikkati çekiyor.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de havalimanı ve bir metro istasyonuna dönük saldırıların ardından polis ve asker, tüm şehirde güvenlik önlemlerini artırdı. Tüm ülkede terör alarmı seviyesinin en yüksek olan 4'e çıkarılmasıyla beraber, birçok etkinlik iptal edildi. 

Polisin olay yerlerindeki çalışmaları ise sürüyor. Maalbeek metro istasyonuna çıkan yollar araç ve yaya trafiğine kapalıyken, olay yeri inceleme ekiplerinin metro istasyonundaki çalışmaları devam ediyor. Brüksel havalimanı ise hala kapalı.

Saldırıların şoku sokağa da yansımaya devam ediyor. Metro seferleri büyük ölçüde yeniden başlasa da yolcular aranarak istasyonlara alınıyor. Genelde toplu taşıma araçlarını kullanan bazı kent sakinlerinin ise yürüyerek ya da bisikletle işe gitmeyi tercih ettiği görüldü.

"Kimse metroya binemiyor"
Maalbeek metro istasyonuna 500 metre uzaklıkta bulunan AB Komisyonu bugün yeniden açıldı.

AB Komisyonu çalışanlarından biri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çok üzgünüm. Aslında sadece iki gün önce Brüksel'e geldim. Böyle şeyler olduğunu görmek çok üzüntü verici. Böyle bir terör saldırısı beni çok etkiledi. Kimse metroya binemiyor, yürüyorlar ya da bisiklete biniyorlar. İnsanlar birbirine yardım ediyor ama Brüksel ve Avrupa için çok üzüntü verici bir gün" dedi.

Treni kaçırdı, saldırıdan kurtuldu
Diğer bir AB Komisyonu çalışanı ise saldırıdan sadece birkaç dakika önce ofise vardığını ifade ederek, "Ofise varır varmaz iş arkadaşlarım geldiğini gördüm. Metro istasyonundalarmış. Birinin saçı yanmış, biri tozlarla kaplanmıştı. Ağlayanlar vardı, insanlar şok içindeydi. Oğlumun o saatlerde metroda olacağını biliyordum. Dışarı çıkıp onu aramak istedim. Ancak binadan çıkmaya izin verilmedi" diye konuştu. Saldırılar sonrası oluşan tablonun çok kötü olduğunu vurgulayan AB çalışanı, "Sabah metro trenini kaçırmıştım. Kaçırmasam, muhtemelen saldırıya uğrayan trende olabilirdim" ifadesini kullandı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...