Intel'in kurucusu Andy Grove hayatını kaybetti (Andy Grove kimdir?)

Düzenleyen:
Intel'in kurucusu Andy Grove hayatını kaybetti (Andy Grove kimdir?)

DÜNYA Haberleri

Intel'in kurucu ortağı ve eski yöneticisi Andy Grove 79 yaşında hayatını kaybettti

ABD'nin ve dünyanın işlemci Devi Intel'den yapılan açıklamaya göre; Intel'in kurucu ortağı ve bugünlere gelmesinden en büyük pay sahibi olan Andy Grove, 79 yaşında hayatını kaybetti. Parkinson hastası olduğu bilinen Grove, geçtiğimiz yıl prostat kanserine yakalanmıştı.

INTEL NEDİR? 

Intel, ABD merkezli, dünyanın en büyük yarı iletken üreticisidir. Şirket, 1968 yılında Gordon E. Moore tarafından kurulmuştur.

Adı Integrated Electronics'ten gelmektedir. İlk olarak 1971 yılında Intel 4004 mikroişlemcisiyle piyasaya çıkmıştır. Günümüzde, bilgisayarların büyük kısmında Intel işlemcilerinin kullanılması, önceden sadece bilgisayar üreticilerinin bildiği mikroişlemci markasını, kullanıcılara da öğretenIntel Inside reklam kampanyası sayesinde olmuştur. Şirketin piyasa değeri 150 milyar dolar civarındadır.

Intel, AMD'nin 1995 yılından sonraki sürecinden olumsuz etkilenmiştir. AMD 1995 yılından sonra araştırma geliştirme etkinliklerine ağırlık vermesiyle, masaüstü bilgisayarlarda kullanılmak üzere ilk olarak 64 bit işlemcilerini piyasaya sürmüştür.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...