Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Belçika Adalet Bakanı Geens'ten açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Belçika Adalet Bakanı Geens'ten açıklama

DÜNYA Haberleri  / AA

Belçika Adalet Bakanı Geens, Türkiye'nin sınır dışı ettiği Brüksel'deki saldırıyı gerçekleştirenlerden Bakraoui'nin o dönem terör bağlantısının bilinmediğini söyledi.

Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, Türkiye'nin sınır dışı ettiği Brüksel'deki saldırıyı gerçekleştirenlerden İbrahim el Bakraoui'nin o dönem terör bağlantısının bilinmediğini söyledi.

Geens, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel'deki saldırganlardan birinin Gaziantep'te yakalanıp sını dışı edildiği yönündeki sözlerine ilişkin açıklamada bulundu. Kamu yayın kuruluşu VRT'ye konuşan Geens, İbrahim el Bakraoui'nin Türkiye'de yakalandığını ancak Belçika'ya değil, Hollanda'ya gönderildiğini söyledi.

Bakan, "Terörizmle bağlantılı olmayan bir suçtan hapis yattı, şartlı olarak tahliye edildi. O dönem terör bağlantısı bilinmiyordu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'deki terör saldırısına ilişkin, "Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015'te notayla Belçika Büyükelçiliğine iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir. Hatta burada Hollanda da söz konusudur. Kendi isteği üzerine, Hollanda'ya da iade etmişiz. Nota ile oraya da bildirilmiştir. Ülkemizin hassasiyeti bakımından da bunu özellikle ifade ediyorum" açıklamasında bulunmuştu.

İki intihar saldırganı kardeş
Brüksel'de dün Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonundaki terör saldırılarında, saldırganlar hariç toplam 31 kişi hayatını kaybetti ve en az 260 kişi yaralandı. Bazı yaralıların durumunun ağır olması deneniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Belçika Federal Savcısı Frederic Van Leeuw, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, saldırılardan sorumlu kardeşlerden İbrahim el Bakraoui'nun Zaventem Havalimanı'ndaki, diğer kardeş Halid el Bakraoui'nun da Maelbeek metro istasyonundaki saldırıyı düzenlediğini bildirmişti. 

Leeuw, havalimanındaki ikinci saldırıyı gerçekleştiren intihar bombacısı ile fotoğraflarda görülen ve kaçan diğer bir kişinin kimliğinin ise hala belirlenemediğini ifade etmişti.

Ancak Belçika medyası, bombaları hazırladığından şüphelenilen Najim Laachraoui'nin de havalimanındaki diğer intihar saldırganı olduğunu iddia etti. 

Saldırıları DAEŞ üstlenirken, tüm ülkede terör alarmı seviyesi en yüksek düzey olan 4'e çıkarıldı. Polisler, havalimanındaki saldırı sonrası kaçmayı başaran saldırganı arıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...