Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM Genel Sekreteri Ban Ortadoğu turunun ilk durağı Lübnan'da

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM Genel Sekreteri Ban Ortadoğu turunun ilk durağı Lübnan'da

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, bir haftalık Ortadoğu turuna Lübnan'dan başladı. Ban'ın bölgedeki temaslarının ardından Suriye müzakerelerinin sürdüğü Cenevre'ye geçeceği belirtildi.

BM'den yapılan yazılı açıklamada New York'tan Lübnan'ın başkenti Beyrut'a bu sabah ulaşan Genel Sekretere, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim ve İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmed Muhammed Ali el-Medeni'nin eşlik ettiği bildirildi.

BM Genel Sekreteri Ban'ın pazar günü, Ürdün'e hareket edeceği, burada Kral Abdullah ile görüşmesinin ardından bölgedeki en büyük Suriyeli mülteci kamplarından biri olan Zateri Kampı'nı ziyaret edeceği ifade edildi.

Ban'ın Ortadoğu ziyaretinin üçüncü durağı Tunus'ta ise Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi ve Tunuslu yetkililer ile görüşeceği, ülkede DAEŞ'in son saldırılarında hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunacağı açıklandı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, 30 Mart'ta Suriye'deki savaşı sonlandırmak için müzakerelerin gerçekleştirildiği İsviçre'nin Cenevre kentindeki Suriyeli Mültecilerin Evrensel Sorumluluğunun Paylaşımı isimli üst düzey toplantıya katılacağı bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...