ABD Litvanya’da askeri varlığını arttıracak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD Litvanya’da askeri varlığını arttıracak

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin Avrupa'daki Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ben Hodges, ülkesinin, Rusya'nın saldırganlığına karşı Litvanya'da askeri varlığını artıracağını bildirdi.

Litvanya’nın Gaiziunai askeri tesisinde bulunan ABD'nin Avrupa'daki Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ben Hodges, Baltık haber ajansı BNS’ye yaptığı açıklamada “Litvanya’da ABD’nin askeri varlığını daha fazla göreceksiniz. ABD ve Litvanya’nın askeri eğitimini sağlayacak askeri tesisler geliştirilecek” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Litvanya’ya caydırıcılık kapasitesinin artmasına yardım edeceğini söyleyen Hodges, bölgeye askeri teçhizatın konuşlandırılacağını kaydetti.

Hodges, “Rusya’nın Kaliningrad eyaletinde gelişmekte olan silah yeteneklerini önleyebilmek için çok yoğun çalışıyoruz. Bunu nasıl yapacağımıza dair açıklama yapmak istemiyoruz, ancak tüm konsantremiz bu yönde” dedi.

Baltık ülkelerinde NATO mukabele gücünün yaşatılmasını doğru bulan Hodges, Rusya’nın muhtemel kriz yaşatma isteğine karşı bir hamle yapabileceklerini vurguladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...