HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Toner: Suriye halkı DAEŞ ve Esed seçimi arasında kalmamalı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Toner: Suriye halkı DAEŞ ve Esed seçimi arasında kalmamalı
DAEŞ, ABD, Esed, Palmira, Tedmur, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, "DAEŞ barbarlığını Esed zorbalığıyla değiştirmek çok iyi bir değiş tokuş ya da harika bir çözüm değil. Suriye halkı DAEŞ ve Esed seçimi arasında kalmamalı” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki tarihi Tedmur (Palmira) ilçesinin Suriye'de Beşşar Esed rejimine bağlı güçler tarafından alınması durumunda, bunun çok iyi bir “değiş tokuş” olmayacağını söyledi.

Toner, günlük basın toplantısında Humus ilinin Tedmur ilçesindeki tarihi kent etrafında rejim güçleri ve DAEŞ militanları arasında yaşanan çatışmalar hakkında konuştu.

Toner, Suriye'de ABD’nin asıl önceliğinin DAEŞ’i ortadan kaldırmak olduğunu hatırlatarak, “Fakat, DAEŞ barbarlığını Esed zorbalığıyla değiştirmek çok iyi bir değiş tokuş ya da harika bir çözüm değil. Suriye halkı DAEŞ ve Esed seçimi arasında kalmamalı.” dedi.

Esed'in Tedmur'da DAEŞ'e karşı yaptığı operasyonlardan övgüyle bahsedemeyeceğini belirten Toner, "Çünkü, DAEŞ'in Suriye'de olmasının sebeplerinden birisi de Esed'in kendi halkına uyguladığı baskıdır." şeklinde konuştu.

Rus savaş uçaklarının destek verdiği rejim güçleri, birkaç gün önce bölgede ilerleyerek stratejik Hayan Dağı, Kasr Meridyen oteli mevkisi ve Humus-Tedmur-Şam kavşağını ele geçirmişti.

Rejim güçlerinin havan topu ve füzelerle saldırdığı, Rus savaş uçaklarının da Deyr ez-Zur'dan gelen DAEŞ'in ikmal hattını vurduğu ifade ediliyor. Bu nedenle terör örgütünün Tedmur'a takviye güç gönderemediği belirtiliyor.

Terör örgütü DAEŞ, Tedmur'u Mayıs 2015'te ele geçirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...