Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Paris'te terör operasyonu: 1 kişi yakalandı

Paris'te terör operasyonu: 1 kişi yakalandı

DÜNYA Haberleri

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Paris'te düzenlenen operasyonda terör saldırısı hazırlığındaki bir kişinin yakalandığını açıkladı.

Cazeneuve, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Paris'in kuzey banliyösü Argenteuil'de terörle mücadele ekiplerinin düzenlediği polis operasyonunda ileri aşamaya gelmiş bir saldırı planının engellendiğini ve bununla ilgili bir kişinin yakalandığını duyurdu.
Fransız vatandaşı olan şüphelinin bulunduğu apartmanın boşaltıldığını belirten Cazeneuve, tahliye işleminin, operasyonun sağlıklı gerçekleştirilebilmesi için yapıldığını ve bomba imha ekiplerinin görevlendirildiğini ifade etti.
Bakan Cazeneuve, şüphelinin haftalar süren çalışma sonucu yakalandığını aktararak, "Operasyon için Avrupa çapındaki servislerle işbirliği içinde önemli fiziki ve teknik takipler yapıldı. Bu saldırıyla ülkemize büyük bir darbe vurmayı hedefliyorlardı" diye konuştu.
Yılbaşından bu yana terörle mücadele kapsamında 75 kişinin tutuklandığı bilgisini veren Cazeneuve, Paris ve Brüksel'deki terör saldırıları arasında bir ilişki bulunduğuna dair herhangi bir bulguya rastlanmadığını da kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...