ABD Litvanya'daki askeri varlığını artırıyor

ABD Litvanya'daki askeri varlığını artırıyor

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Avrupa'daki Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ben Hodges, Rusya tehdidine karşı Litvanya'daki askerlerini artıracaklarını söyledi.

Litvanya’nın Gaiziunai askeri tesisinde bulunan Hodges, Baltık haber ajansı BNS’ye yaptığı açıklamada “Litvanya’da ABD’nin askeri varlığını daha fazla göreceksiniz. ABD ve Litvanya’nın askeri eğitimini sağlayacak askeri tesisler geliştirilecek” ifadelerini kullandı. ABD’nin Litvanya’ya caydırıcılık kapasitesinin artmasına yardım eteceğini söyleyen Hodges, bölgeye askeri teçhizatın konuşlandırılacağını kaydetti. Hodges, “Rusya’nın Kaliningrad eyaletinde gelişmekte olan silah yeteneklerini önleyebilmek için çok yoğun çalışıyoruz. Bunu nasıl yapacağımıza dair açıklama yapmak istemiyoruz, ancak tüm konsantremiz bu yönde” dedi. Baltık ülkelerinde NATO mukabele güçünün oluşturulmasını doğru bulan Hodges, Rusya’nın muhtemel kriz oluşturma isteğine karşı bir hamle yapabileceklerini vurguladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...