Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Belçika'yı ziyaret eden Kerry: 66 ulus DAEŞ'le savaşıyor

Düzenleyen:
Belçika'yı ziyaret eden Kerry: 66 ulus DAEŞ'le savaşıyor

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Brüksel'deki saldırıları üstlenen terör örgütü DAEŞ'le mücadelede kararlılık mesajı verdi. Kerry, "Yeryüzünde DAEŞ'i destekleyen tek bir hükümet dahi yok. Belçika dahil 66 ulustan oluşan koalisyon onlara karşı duruyor" dedi.

Brüksel'deki terör saldırılarının ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerr, Belçika'ya gerçekleştirdiği ziyarette Başbakan Charles Michel ile bir araya geldi. 

Görüşme sonunda düzenlenen basın toplantısında ABD Dışişleri Bakanı Kerry, ABD'nin bu trajedi karşısında güçlü bir şekilde Belçika ve diğer Avrupa uluslarının yanında olduğunu, saldırıların sorumluluğunu üstelenen DAEŞ terörüne karşı mücadelede merhamet gösterilmeyeceğini söyledi. 

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, "Sayısız ulusu temsil eden bizlerin, burada, Paris, Ankara, Tunus, San Bernardino veya başka yerde saldırıları teşvik eden veya yapanlara bir mesajı var: Gözümüz korkmayacak, yılmayacağız. Daha büyük kararlılık ve dirençle geri geleceğiz. Nihilist inancınızı ve ödlek yüzünüzü yeryüzünden silene kadar dinlenmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

DAEŞ'in saldırıların sorumluğunu üstlendiğini hatırlatan Kerry, "Yeryüzünde DAEŞ teröristlerini destekleyen tek bir hükümet dahi yok. Belçika dahil 66 ulustan oluşan koalisyon onlara karşı duruyor. DAEŞ'in Suriye'deki kendi bölgesi dışında saldırılar gerçekleştirmesinin sebebi, halifelik fantezisinin gözlerinin önünde çöküyor olması. Kontrol altında tuttuğu bölge küçülüyor, savaşçıları kaçıyor. Daha önce söylediğimiz gibi, DAEŞ'i yok etmek bir gecede olmayacak. Bu, bir süre gerektirecek" diye konuştu.

Bu mücadelede başarılı olacaklarını da kaydeden Kerry, saldırıda Amerikalıların da hayatını kaybettiğini söyledi ancak sayı vermedi. Belçika'daki terör saldırısında iki ABD vatandaşı hayatını kaybederken, 12 ABD vatandaşı da yaralandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...