Firari DAEŞ’li İngiltere’de stat fotoğrafları çekmiş

Düzenleyen:
Firari DAEŞ’li İngiltere’de stat fotoğrafları çekmiş

DÜNYA Haberleri

Terör şüphelisi Mohamed Abrini, Paris'teki stadyum saldırısının benzerini İngiltere'de yapmak için istihbarat amaçlı fotoğraflar çekti. Brüksel'deki canlı bombanın da bir süre havalimanında temizlik işçiliği yaptığı iddia edildi. Salah Abdeslam ise Paris saldırısıyla ilgili ilk kez ifade verdi.

Firari şüpheli Mohamed Abrini’nin Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan ‘Stade de France’da gerçekleşen terör saldırısından 4 ay önce İngiltere’de bir stadın fotoğraflarını çektiği ortaya çıktı.

Abrini’nin geçtiğimiz yıl temmuz ayında Paris saldırılarının gerçekleşmesinden 4 ay önce İngiltere’ye seyahat ettiği ve bir stadın fotoğraflarını çektiği belirlendi.

Abrini’nin İngiltere’ye giriş çıkış yaparak bir stat hakkında terör saldırısı için bilgi toplaması yeni bir istihbarat zaafiyeti anlamına geliyor ve teröristlerin potansiyel hedefleri için uluslararası araştırmalar yaptığı gerçeğini gözler önüne seriyor.

Fas kökenli bir Belçikalı olan ve halen aranan Abrini’nin, geçtiğimiz günlerde Brüksel’de yakalanan Salah Abdeslam’ın çocukluk arakadaşı olduğu belirtiliyor.

Firari DAEŞ’li İngiltere’de stat fotoğrafları çekmiş
İngiltere'de bir stadın fotoğraflarını çekerek istihbarat çalışması yapan terör şüphelisi Mohamed Abrini.

ABDESLAM POLİS SORGUSUNDA ABAAOUD’U İŞARET ETTİ

Brüksel ve Paris saldırılarının şüphelisi olarak gözaltına alınan Salah Abdeslam’ın Belçika polisi tarafından gerçekleştirilen sorgusuna Fransız televizyon kanalı BFMTV ulaştı.

Fransız Le Figaro gazetesinin haberine göre, sorguda Abdeslam Paris saldırılarının asıl sorumlusu olarak Abdelhamid Abaaoud’u gösterdi, kendisinin ise lojistikten sorumlu olduğunu belirtti.

Abdeslam Paris saldırılarının hazırlık aşamasında araçların ve otellerin kiralanması gibi lojistik işlerden sorumlu olduğunu ifade etti.

‘’Paris saldırılarının asıl sorumlusunun Abdelhamid Abaaoud olduğunu kardeşim Brahim aracılığıyla öğrendim’’ diyen Abdeslam, teröristle tanıştığını da ifadesine ekledi.

Abdeslam, ‘’Hayatımda ilk ve son defa 11 Kasım’ı 12 Kasım’a bağlayan gece Belçika’nın Charleroi kentinde Abaaoud ile bir araya geldim’’ dedi.

Belçika polisi ise bu son ifadenin doğru olmadığını düşünüyor. Zira, Abdeslam’ın Abaaoud ile birlikte 2010 yılında bir soygundan ötürü Belçika’da yakalandığının kayıtlarda bulunduğu belirtildi.

Firari DAEŞ’li İngiltere’de stat fotoğrafları çekmiş
Polis sorgusunda Paris saldırılarının asıl sorumlusu olarak Abdelhamid Abaaoud’u işaret eden Salah Abdeslam.

‘’KENDİMİ PATLATMAK İSTEMEDİM’’

Abdeslam sorgu sırasında, önceden planlandığı gibi ‘Stade de France’ta kendini patlatmaktan son anda vazgeçtiğini açıkladı.

Abdeslam, ‘’Tıpkı bir izleyici gibi stada girmem gerekiyordu, halbuki biletim bile yoktu. Aracı otoparka çektiğim anda nasıl olduysa vazgeçtim. Araçta bulunan üç kişiyi indirdim ve tekrar gaza bastım. Rastgele dolanmaya başladım’’ ifadelerini kullandı.

Abdeslam söz konusu üç yolcudan sadece Bilal Hadfi isimli kişiyi tanıdığını diğer ikisinin ise sadece Iraklı olduğunu bildiğini belirtti.

Abdeslam kendisine fotoğraflarının gösterilmesi üzerine, Najim Laachraoui’yi tanımadığını da sözlerine ekledi.

Belçika polisi, Laachraoui’nin Paris saldırılarında bombaları hazırlayan ve Brüksel’de Zaventem Havalimanı’nda canlı bomba olarak kendini patlatan kişilerden birisi olduğundan şüpheleniyordu.

Firari DAEŞ’li İngiltere’de stat fotoğrafları çekmiş
Ibrahim ve Khalid el-Bakraoui kardeşlerin, saldırının gerçekleştiği Zaventem Havalimanı'nda bir dönem temizlik görevlisi olarak çalıştıkları iddia edildi. 

‘’TERÖRİSTLER HAVALİMANI’NDA TEMİZLİKÇİ OLARAK ÇALIŞTILAR’’ İDDİASI

Belçika polisi daha önce Zaventem Havalimanı’ndaki terör saldırılarının şüphelileri olarak Laachraoui ile birlikte Bakraoui kardeşlerin ismi üzerinde durmuştu.

Canlı bomba kardeşlerin amcası bugün ilginç bir iddia ortaya attı.

İddiaya göre Ibrahim ve Khalid el-Bakraoui bir dönem yaz aylarında Zaventem Havalimanı’nda temizlik görevlisi olarak çalıştı.

Bu sayade terörist kardeşler havalimanının fiziki yapısıyla ilgili oldukça detaylı bilgilere sahip oldu.

Canlı bombaların bu sayede bina içinde dikkat çekmeden ilerleyebildiği ve güvenlik kontrollerine yakalanmadığı iddia edildi.

Adının açıklanmasını istemeyen amca yeğenleri için ‘’Okulda çok başarılı, çalışkan, parlak çocuklardı, nasıl oldu da raydan çıktılar anlamıyorum’’ ifadelerini kullandı.

Belçika polisi şimdi bu iddianın doğru olup olmadığını araştırıyor.

ABD’li kaynakların dün yaptığı açıklamada ise, Ibrahim ve Khalid el-Bakraoui’nin ülkenin terörist listesinde bulunduğu belirtilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...