Brüksel'deki metro saldırısında sadece anne ve kızı kurtuldu

Düzenleyen:
Brüksel'deki metro saldırısında sadece anne ve kızı kurtuldu

DÜNYA Haberleri

Brüksel'de 31 kişinin öldüğü terör saldırısında iç burkan insan hikayeleri gelmeye devam devam ediyor. Metroda patlamanın olduğu vagonda 22 kişiden sadece genç bir anne ile 2 yaşındaki kızı hayatta kaldı. ABD, Brüksel saldırısında iki vatandaşının öldüğünü açıkladı. ABD'li bir çiftten haber alınamıyordu.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de geçtiğimiz salı günü Halid El Bakraoui, Molenbeak metro istasyonunda kendini havaya uçurduğunda etrafından 22 kişi vardı.

El Bakraoui üzerindeki bombayı patlatarak kendisiyle birlikte 20 kişiyi ölüme götürdü. Metroda patlamanın gerçekleştiği noktada, bu kanlı saldırıdan sadece iki kişi kurtulmayı başardı.

Romanya'nın Botoşani kentinden gelerek Brüksel'de yaşayan 23 yaşındaki Roxana Stefanuca, 5 yaşındaki kızını anaokuluna bırakmış, 2 yaşındaki kızıyla birlikte metroya binmiş, eve dönüyordu. Orada bulunan herkesin hayatını kaybettiği saldırıda 23 yaşındaki genç anne ağır yaralı, iki yaşındaki kızı ise hafif yaralı olarak kurtulmayı başardı.

Brüksel'deki metro saldırısında sadece anne ve kızı kurtuldu
Roxana Stefanuca 5 yaşındaki kızını anaokuluna bırakmış ve iki yaşındaki kızıyla eve dönerken saldırının kurbanı oldu. 

Roxana Stefanuca'nın yüzünde derin yanıklar oluştu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Stefanuca tedavi altında.

Saldırının şokunu hala atlatamayan Roxana'nın kız kardeşi Anca Cucuruzac, "Kız kardeşimin yüzü ve kafası yanmış, sadece gözleri görünüyor. Olayın şokunu hala atlatamamış. Onunla sadece iki dakika konuşma imkanı bulabildim. Küçük kızda da yanık izleri var. Bombanın patladığı vagondan kurtulanlar sadece kız kardeşim ve iki yaşındaki çocuğu" şeklinde konuştu.

ABD: BRÜKSEL SALDIRISINDA İKİ VATANDAŞIMIZ ÖLDÜ 
ABD'li yetkililer bugün yaptığı açıklamada, Brüksel'deki saldırıda 2 ABD vatandaşının öldüğünü açıkladı. Ölenlerin kimliğiyle ilgili açıklama ise yapılmadı. Ölenlerin Shults çifti olup olmadığı henüz bilinmiyor.

SHULTS ÇİFTİ HER YERDE ARANIYORDU  
ABD'nin Tennessee eyaletinden gelerek Belçika'ya yerleşen Shults çifti, Zaventem Havalimanı'ndaki patlama sırasında orada bulunuyorlardı. 

Stephanie Moore Shults, kendisini ziyarete gelen annesini eşi Justin Shults'la birlikte havalimanına bırakmıştı. Çiftin saldırı sırasında check-in bölümünde olduğu tahmin ediliyor. ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Brüksel'deki saldırıda 12 vatandaşlarının yaralandığını açıklamıştı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili Justin Shults'un ABD'deki annesini arayarak, çocuklarını bulduklarını söylemiş, ancak kısa bir süre sonra gelen ikinci telefonda, Stephanie Moore Shults-Justin Shults çiftine ulaşılamadığı belirtilmişti.

Brüksel'deki metro saldırısında sadece anne ve kızı kurtuldu
Bombalı saldırı sonrası ABD'li Shults çiftinden haber alınamıyordu. 

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın telefonu sonrası açıklama yapan Justin Shults'un kardeşi Levi Sutton, "Bu aşamada her şey muğlak, birşey söylemek istemiyorum. Kardeşimin akibetini öğrenmek için annem Belçika'ya gitti" dedi.

"YANLIŞ ANLAŞILMA İÇİN ÖZÜR DİLERİZ"
Olayla ilgili bir açıklama da ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner'dan geldi. Toner, "Yanlış anlaşılma için özür dileriz" şeklinde konuştu. 

Belçika'nın başkenti Brüksel'de geçtiğimiz salı günü Zaventem Havalimanı ile Molenbeak metro istasyonunda düzenlenen intihar saldırılarında 31 kişi ölmüş, 270 kişi de yaralanmıştı. Saldırıda üç intihar bombacısı kendisini havaya uçurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...