Türkiye ve Belçika'daki saldırılarda hayatını kaybedenler Amsterdam'da anıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye ve Belçika'daki saldırılarda hayatını kaybedenler Amsterdam'da anıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da Türkiye ve Belçika'da yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

Hollanda’daki Fas Camileri Konseyi (RMMN) öncülüğünde Amsterdam’ın ünlü Dam Meydanı’nda düzenlenen anma törenine, aralarında Türklerin de olduğu farklı kesimlere ait sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan törene katılanlar, Brüksel ve İstanbul’daki terör saldırılarında hayatını kaybedenleri, mum yakarak andı.

Törende konuşan Amsterdam Belediye Başkanı Eberhard van der Laan, terörden korkmadıklarını belirterek, "Böyle bir arada olursak, teröristlerin şansı olmaz. Onların amacı aramıza korku salmak ve bizi bölmek. Buna izin vermeyeceğiz. Bugün bir araya gelişimiz bunun göstergesi." diye konuştu.

Türkevi Araştırmalar Merkezi Başkanı Veyis Güngör de insanlığı tehdit eden terörizmi lanetlemek için bir araya geldiklerini kaydetti.

Terörün hedefinin insanları ayrıştırmak olduğuna vurgu yapan Güngör, "Konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajının verilmesi son derece önemli." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...