Esed güçleri sivilleri hedef aldı: 4 ölü 12 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Esed güçleri sivilleri hedef aldı: 4 ölü 12 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye ordusuna ait bir savaş uçağının, Eriha'da yerleşim yerine düzenlediği saldırı sonucu 4 sivil öldü, 12 kişi de yaralandı.

Suriye ordusuna ait bir savaş uçağının, ülkede kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını ihlal ederek İdlib'in Eriha ilçesinde bir yerleşim yerine düzenlediği saldırı sonucu 4 sivilin hayatını kaybettiği, 12 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Eriha'daki sivil savunma yetkilisi Tevfik Sado, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya ait bir savaş uçağının, İdlib'in Eriha ilçesinde yerleşim yerine düzenlediği saldırı sonucu 4 sivilin hayatını kaybettiği, 12 kişinin de yaralandığını söyledi.

Yaralıların ilçedeki sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığını ifade eden Sado, saldırıda hedef alınan yerlerde maddi hasar meydana geldiğini kaydetti. BM Güvenlik Konseyi 26 Şubat gecesi aldığı kararla, Suriye'de çatışmaların durmasını içeren karar tasarısını oy birliğiyle kabul etmiş, kararda, insani yardım konvoylarının en kısa yoldan bir an önce ihtiyaç içindeki halka ulaştırılmasının sağlanması talep edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...