Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Musul harekatı beklenen büyük operasyon değil'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Musul harekatı beklenen büyük operasyon değil'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak ordusunun başlattığı Musul operasyonunda terör örgütü DAEŞ'in karşı direniş göstermediği belirtilirken, askeri uzmanlar da harekatın beklenen büyük operasyon olmadığı görüşünü dile getirdi.

Irak ordusunun perşembe günü başlattığı Musul operasyonunda terör örgütü DAEŞ'in Iraklı güçlere karşı direniş göstermediği belirtilirken, askeri uzmanlar da söz konusu harekatın Musul kent merkezini geri almak için beklenen büyük operasyon olmadığı görüşünü dile getirdi.

Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahadaki şartlar ve askeri nedenlerle operasyonun ne zaman biteceğinin belli olmadığını ifade ederek, "Sivilleri kalkan olarak kullanan, mayın döşeme ve bombalı araç eylemlerine itimat eden düzensiz bir düşmanla savaşıyoruz." dedi.

Resul, operasyon sırasında DAEŞ'in Iraklı güçlere karşı sahada direniş göstermediğini, daha çok yollara mayın döşeme taktiğini kullandığını söyledi.

"Beklenen operasyon değil"
Irak ordusu operasyona üçüncü gününde devam ederken askeri uzmanlar bunun daha çok bir "hazırlık" olduğunu düşünüyor.

Iraklı Askeri Uzman Abdulkerim Halaf, "Operasyonun hedefi, askeri mevzileri güçlendirmek ve DAEŞ'in daha önce olduğu gibi bazı bölgelerde yığınak yapmasını engellemek." diye konuştu.

Halaf, Zap Suyu, Dicle Nehri yakınları ve kentin güney cephesindeki bazı dağları ele geçirmenin önemli olacağını ifade ederken söz konusu harekatın asıl büyük operasyon olmadığı görüşünü dile getirdi.

ABD'nin Başbakan Haydar el-İbadi'ye baskısı sonucu düğmeye erken basıldığını söyleyen Halaf, büyük Musul operasyonu için daha fazla askeri hazırlık ve çaba gerektiğine işaret etti.

"DAEŞ'in tepkisini ölçüyorlar"
Iraklı askeri uzman Davud Saadi de "Musul operasyonunun hedefi, DAEŞ'in tepkisini ölçmek. Örgütün, Irak ordusuna ne kadar karşı koyabileceği değerlendirilmek isteniyor." görüşünü savundu.

Saadi, son dönemde yoğunlaşan hava saldırıları ve karadan beklenen operasyon dolayısıyla Musul kent merkezindeki DAEŞ militanlarının Suriye'ye doğru kaçtığı yönünde bilgiler olduğunu söyledi.

Büyük Musul operasyonunun iki ay içerisinde başlayabileceğini öngören Saadi, sokak savaşı şeklinde zorlu bir mücadele beklediğini belirtti. 

"Musul'a yönelik kara operasyonudur"
Askeri uzman Ahmet eş-Şerifi de "İki gün önce başlayan Musul operasyonu daha çok bir kara operasyonudur. DAEŞ kontrolündeki Musul'a yönelik hava operasyonu bir süre önce başlamıştı. Son günlerde koalisyon güçlerinin çok sayıda hava saldırısı söz konusuydu." diye konuştu.

Şerifi, Irak ordusu tarafından ortaya konulan planın henüz gerçekleşmediğini ve bunun zaman alacağını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...