HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Almanya'da Türklere ait AVM kundaklandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Almanya'da Türklere ait AVM kundaklandı
Almanya, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'nın Heilbronn kentinde Türklere ait içinde market ve seyahat bürosunun da bulunduğu bir alışveriş merkezi, kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından kundaklandı.

"Topkar Center" isimli AVM'ye önceki gece 02.21'de yapılan saldırı sonucu iş yerleri yandı. Yanan iş yerinde yaklaşık 2 milyon avro civarında hasar oluştuğu açıklandı.

Güvenlik kamerası kayıtlarında, bir saldırganın seyahat bürosunun camına molotofkokteyli attığı, çıkan yangının daha sonra diğer iş yerlerine sıçradığı görülüyor.

İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahelesinin ise büyük bir faciayı önlediği ifade edildi.

Alışveriş merkezinin sahibi Fuat Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu bölgede 40 yıldır her kesime hizmet verdiklerini ve hiçbir düşmanlarının olmadığını söyledi.

"Yapanların yanlarına kalmamalı"
Türkiye'nin Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı, saldırının kamu düzenini tehdit eden bir yanı olduğuna işaret ederek, "Hangi örgüt ne amaçla yapmış olursa olsun bu, bir nevi terör eylemidir" dedi.

Heilbronn polisinden yapılan açıklamada olayın kundaklama sonucu meydana geldiği üzerinde durulduğu ve geniş çaplı araştırıldığı bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...