Muhaliflerden katil Esad güçlerine çok ağır darbe

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Muhaliflerden katil Esad güçlerine çok ağır darbe

DÜNYA Haberleri  / AA

Kısmi ateşkesi ihlal eden katil Esad güçleri, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolünde bulunan Billa beldesine saldırdı. Çatışmalarda katil Esad güçlerine ağır darbe vuruldu.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşması ihlal eden rejim güçleri, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde bulunan muhaliflerin kontrolündeki Billa beldesine saldırdı.

Muhalif gruplardan Feylek er Rahman'a bağlı birliklerin katil Esad güçlerini belde çevresinden püskürttüğü, çatışmalarda 25 rejim askerinin öldüğü ve katil Esad güçlerine bağlı çok sayıda askerin aracın imha edildiği belirtildi. 

''Ebu Fadıl Abbas Tugayı bölgede rejime destek verdi''

Bu arada Billa'daki yerel medya aktivistlerinden Ammar el Adil, Irak milisleri destekli Ebu Fadıl Abbas Tugaylarının belde çevresinde katil Esad güçlerine destek verdiğine işaret ederek ''Esad güçleri Doğu Guta bölgesinde kontrolü sağlamak için Merc ve Billa beldelerine saldırdı. Rejim bu beldeleri alarak Doğu Guta'ya hakim olmak istiyor. Fakat başarılı olamıyor'' dedi.

Muhaliflerin Billa çevresinde kazdıkları hendek ve tünellerden Şam yönetimine bağlı güçlere zayiat verdiğine değinen Adil, rejim güçlerinin Billa beldesinde silahlı muhaliflerin bulunduğu yerlere havan topu ve ağır silahlarla saldırdığını söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...