Sana Üniversitesi'nde patlama: 2 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sana Üniversitesi'nde patlama: 2 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'in başkenti Sana'daki özel bir üniversitede meydana gelen patlamada 2 öğrencinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Sana'daki Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin Mühendislik Fakültesi'nde bir bombanın patlaması sonucu 2 öğrenci yaralandı. Yaralı öğrencilerin üniversitenin hastanesine tedavi altına alındığı belirtildi. Olay yerinde incelemelerde bulunan uzmanlar, patlamaya el yapımı bir bombanın neden olduğunu aktardı. Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken üniversite yönetiminden de olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Sana'daki Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Yemen'deki en önemli ve en büyük özel üniversitelerden biri olarak biliniyor.

SANA ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME BİR HAFTA ARA

Öte yandan ülkedeki en büyük devlet üniversitelerinden biri olan Sana Üniversitesi'nde ise "yönetim kadrosunun Husiler tarafından belirlenmesinin protesto edilmesi" için eğitime bir hafta ara verildiği bildirildi. Sana Üniversitesi Öğretim Üyeleri Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Bugünden itibaren bir hafta için üniversitede eğitim ve idari sürecin askıya alınmasına karar verilmiştir." denildi. Açıklamada ayrıca , Husiler tarafından tayin edilen Yüksek Öğrenim Bakanı Abdullah eş-Şami'nin bir kaç gün önce üniversitenin yeni yönetimine ilişkin yayınladığı kararların reddedildiği ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...