Sudan ile BM arasında 'çocuk asker' anlaşması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sudan ile BM arasında 'çocuk asker' anlaşması

DÜNYA Haberleri  / AA

Sudan hükümeti ile Birlemiş Milletler çatışma bölgelerinde çocukların asker olarak silah altına alınmalarını engellemek için proje imzaladı.

Projeye, Sudan hükümeti adına Sosyal Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı İbrahim Adem, BM adına ise Darfur bölgesinde görev yapan BM-Afrika Birliği Ortak Barış Gücü (UNAMID) Başkan Yardımcısı Bintou Keita imza attı.

Sudan'ın başkenti Hartum'da gerçekleşen imza törenine Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin çatışmalarda çocukların korunmasından sorumlu özel temsilcisi Leyla Zerrougui, Sudan'daki BM İnsani Yardım Koordinatörü Marta Ruedas ile başta Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Gandur olmak üzere çok sayıda bakan katıldı.

Zerrougui törende yaptığı konuşmada, projeyle çocukların silah altına alınmasının önüne geçmenin yanı sıra buna aykırı davrananların cezalandırılacağı bir mekanizmayı da içeren bir kanun oluşturulmasının hedeflendiğini söyledi.

Gandur ise çocukların silah altına alınmasının engellenmesinin Sudan hükümeti için dini ve ahlaki bir yükümlülük olduğunu ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...