Norveç'te terör korkusu röntgen cihazlarına uzandı

Düzenleyen:
Norveç'te terör korkusu röntgen cihazlarına uzandı

DÜNYA Haberleri

Norveç'te hastanelerde kullanılan güçlü radyoaktif kaynağa sahip röntgen cihazları, radyoaktif kaynağın teröristlerin eline geçme riskine karşın yeni makinelerle değiştirildi.

Belçika'da aynı gün içinde peş peşe meydana gelen kanlı intihar saldırıları Avrupa'da büyük korku yaşattı. Avrupa ülkeleri güvenlik önlemlerini en üst düzeye çekerken Norveç'ten şaşırtan bir hamle geldi. Norveç hastanelerinde kullanılan güçlü radyoaktif kaynağa sahip 15 röntgen cihazı, radyoaktif kaynağın terör örgütlerinin eline geçme riskine karşın yeni makinelerle değiştirildi. Norveçli yetkililer radyoaktif kaynağın terör örgütlerinin eline geçmesi durumunda 'kirli bomba' yapımında kullanılmasından korktukları için böyle bir önleme başvurduklarını açıkladı.

"ELİMİZDE NE KADAR AZ ATOM ÇEKİRDEĞİ OLURSA O KADAR İYİ"

Norveç Başbakanı Erna Solberg de Norveç'in şimdi daha güvenli hale geldiğini belirterek ''Bu tip radyoaktif kaynaklar potansiyel olarak tehlikeli. Bunlar ele geçirilip 'kirli bomba ' yapımında kullanılabilir. Elimizde ne kadar daha az atom çekirdeği olursa o kadar iyi'' dedi.

'HEDEF NÜKLEER SANTRAL'

Belçika gazetesi Dernier Heure (DH), 22 Mart'ta Belçika'nın başkenti Brüksel'deki havalşmanı ve metro saldırılarının bombacılarından Halid ve İbrahim el Bakraoui kardeşlerin baştaki hedefinin nükleer santral olduğunu yazmıştı.

Yürütülen soruşturmada saldırganların hedefinin 'ulusal güvenliği hiç olmadığı kadar tehlikeye sokmak' olduğu sonucuna varıldığı öne sürülmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...