Rusya, Tedmur'a mayın uzmanları gönderiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya, Tedmur'a mayın uzmanları gönderiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov, Esed güçlerince terör örgütü DAEŞ'ten geri alınan Tedmur ilçesinin mayınlardan temizlenmesi için buraya mayın uzmanları göndereceklerini bildirdi.

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov, Esed güçlerince terör örgütü DAEŞ'ten geri alınan Tedmur ilçesinin mayınlardan temizlenmesi için buraya mayın uzmanları göndereceklerini bildirdi.

Gerasimov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rus istihkam ordusu ve Rusya Uluslararası Mayın Temizleme Merkezi ekiplerini Tedmur'a göndereceklerini belirtti. Gerasimov, bu kararın Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından alındığını kaydetti.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve Mayıs 2015'te DAEŞ'in eline geçen Tedmur, örgütün antik kentte yaptığı yıkımla dünya gündemine oturmuştu.

Esed'e bağlı güçler, Rus savaş uçaklarının havadan desteğiyle yaklaşık 3 haftalık çatışmalardan sonra Tedmur ilçesini terör örgütü DAEŞ'ten almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...