Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kirby: Esed'in Tedmur'u alması iyi bir şey

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kirby: Esed'in Tedmur'u alması iyi bir şey

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Suriye'de terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Tedmur'un, Esed rejimine bağlı güçlerin eline geçmesini "iyi bir şey" olarak değerlendirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, Suriye'de, Humus'un tarihi Tedmur ilçesinin rejim güçleri tarafından alınmasına ilişkin konuştu.

Sözcü yardımcısı Mark Toner'in, "DAEŞ barbarlığını Esed zorbalığıyla değiştirmek çok iyi bir değiş tokuş ya da harika bir çözüm değil" yönündeki sözleri hatırlatılarak, "Bu konuda bir karara vardınız mı? Esed'in Tedmur'u DAEŞ'ten alması iyi bir şey mi?" sorusu üzerine Kirby, "Dışişleri Bakanı John Kerry'nin kafasında herhangi bir karışıklık yok. Ona göre bu iyi bir şeydi" dedi.
"DAEŞ'in Tedmur'u kontrol etmeyişi iyi bir şey"

DAEŞ'in tarihi ilçede neler yaptığını unutamayacaklarını ifade eden Kirby, "İnsanlık tarihimizin ortak kültürüne zarar verdi. Bu tarihi bölge üzerine çalışan ünlü bir mimarın kafasını kesti. Bu sebeple DAEŞ'in artık burayı kontrol etmeyişini iyi bir şey olarak değerlendiriyoruz." diye konuştu.

Kirby, Esed'in uzun vadede Suriye'de barışı sağlayamayacağını ifade ederek, bu konuya dikkatli yaklaştıklarını söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...