IKBY'deki partiler İbadi'nin teknokrat hükümetine karşı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
IKBY'deki partiler İbadi'nin teknokrat hükümetine karşı

DÜNYA Haberleri  / AA

IKBY'deki siyasi partiler, Irak Başbakanı İbadi'nin kurmak istediği teknokrat hükümetini eleştirdi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) siyasi partiler, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin kurmak istediği teknokrat hükümetini eleştirerek, "Teknokrat hükümet kurma bahanesiyle ülkenin içerisinde olduğu kriz ve tehlikeli gerginliklere perde çekilmek isteniyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

IKBY'nin Süleymaniye kentinde, Bağdat'taki siyasi gelişmeleri ele almak için Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), İslami Birlik Partisi (Yekgırtu) ve İslami Toplum Partisi (Komela) politbüro üyeleri ile temsilcileri bir araya geldi.

Yapılan yazılı açıklamada teknokrat hükümetin kurulma amacı eleştirilerek, şunlar kaydedildi: 

"Teknokrat hükümet kurma bahanesiyle ülkenin içerisinde olduğu kriz ve tehlikeli gerginliklere perde çekilmek isteniyor. Bu vesileyle Kürt, Türkmen ve diğer oluşumlar da devre dışı bırakılarak, ulusal uzlaşma sonlandırılmaya çalışılıyor. Erbil-Bağdat arasındaki ilişkilerin normalleşmesi dahil Irak'taki tüm sorunlar, ulusal uzlaşı ve siyasi anlaşmanın uygulanmasıyla çözüme kavuşacaktır."

Toplantıya muhalefetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi katılmadı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...