Afganistan sınırında kadın polisler de görev yapacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Afganistan sınırında kadın polisler de görev yapacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'da komando eğitimi alan kadın polisler, komando eğitimini tamamladıktan sonra Afganistan'ın batısındaki sınır birliklerinde terör operasyonlarında görev alacak .

Afganistan'da artık kadın polislere de komando eğitimi veriliyor. İran sınırı yakınlarındaki Herat vilayetinde bulunan askeri kampta ilk kez tamamen kadınlardan oluşan bir polis komando grubu kuruldu.

Komando eğitimi için gönüllü olan 50 kadın polis, yoğun bir programa tabi tutuluyor.

Kadın polisler, eğitimlerini tamamladıktan sonra Afganistan'ın batısındaki sınır birliklerinde terör operasyonlarında görev alacak. 

Resmi verilere göre, Afganistan'da 3 bin 300 kadın güvenlik görevlisi bulunuyor.

Afganistan'da kadınlar, gelenekler yüzünden sosyal hayatta varlık gösteremiyor ve toplumsal faaliyetlere katılmaları engelleniyor. Son yıllarda sağlanan ilerlemelere karşın kadına yönelik şiddet, hala ülkenin en önemli sorunlarından biri. Merkezi İstatistik Kuruluşu'nun 2010 yılı raporlarına göre, çok sayıda kadın, aile içi şiddete maruz kalıyor ve zorla evlendiriliyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...