Arakan'da olağanüstü hal kaldırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Arakan'da olağanüstü hal kaldırıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Myanmar'da Arakan eyaletinde 3 yıldan fazla bir süredir devam eden olağanüstü hal uygulaması kaldırıldı.

Myanmar'da görevini henüz devletmemiş olan eski Devlet Başkanı Thein Sein'in makamından yapılan açıklamada, eyalette 3 yıldan fazla bir süredir devam eden olağanüstü halin kaldırıldığı duyuruldu.

Açıklamada, "Arakan eyalet yönetimi tarafından hazırlanan rapora göre insanların canlarını ve mallarını tehdit eden herhangi bir tehdit unsuru bulunmadığından eyaletteki olağanüstü hal kaldırılmıştır." ifadesi kullanıldı.

Birlik, Dayanışma ve Kalkınma Partisi (USDP) Milletvekili Shwe Maung, AA'ya gönderdiği e-postada, söz konusu açıklamanın dini vecibelerini yerine getirmelerine izin verilmeyen Müslümanları yakından ilgilendirdiğini kaydetti.

Arakanlı Müslüman Milletvekili Shwe, "Arakan Müslümanları (Rohingyalar), çok zor zamanlar geçirdi. Camilerde namaz kılmamıza izin verilmedi ve dini bayramlarımıza kısıtlama getirildi." ifadelerine yer verdi.

Olağanüstü hal uygulamasının kaldırılmış olmasından memnuniyet duyduklarını belirten Shwe, 1 Nisan'da görevi devralacak Ulusal Demokrasi Birliği hükümetine, Arakanlı Müslümanların yoğun olduğu bölgelerde herkese eşit davranmaları ve özgürlük sağlamaları çağrısında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...