Ayrault: Libya'daki kriz ancak siyasi yollarla çözülebilir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ayrault: Libya'daki kriz ancak siyasi yollarla çözülebilir

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, "Libya'da krizin ancak siyasi yollarla çözülebileceğini düşünüyoruz zira ülkedeki durum çok tehlikeli." dedi.

Cezayir'i ziyaret eden Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Libya krizinin ancak siyasi yollarla çözülebileceğini söyledi.

Cezayirli mevkidaşı Ramtane Lamamra ile başkent Cezayir'de yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Ayrault, "Libya'da krizin ancak siyasi yollarla çözülebileceğini düşünüyoruz zira ülkedeki durum çok tehlikeli." dedi.

"Hükümetin acilen göreve başlaması gerekiyor"

Fransa'nın Libya Ulusal Mutabakat Hükümetini (UMH) desteklediğini belirten Ayrault, "Tunus'a gerçekleştirdiğim son ziyarette UMH Başkanı Fayiz Sirac ile bir araya geldim ve ona Trablus'taki hükümetin biran evvel göreve başlamasını istediğimizi ilettim. Libya ile ilişki kurabilmemiz ve terör tehlikesine karşı mücadelesinde ona destek verebilmemiz için hükümetin acilen göreve başlaması gerekiyor." diye konuştu.

Filistin-İsrail barış müzakerelerinin yeniden başlatılması konusuna da değinen Ayrault, Fransa'nın, umutsuzluğa ve öfke patlamasına sebep olabilecek, bölgedeki durgunluk halinden hoşnut olmadığını ifade etti.

"Fransa'daki Müslümanların çoğunun terörle alakası yok"

Ayrault, yaşanan terör saldırılarının ardından Fransa'da artan Müslüman düşmanlığı olgusuyla ilgili sorulan soruya ise "Fransa din hürriyetine bağlı bir ülkedir ve biz bunu herkese tanımayı istiyoruz, bu devletin görevidir. Terör saldırılarını gerçekleştirenler İslam'ı kullanarak bunu yapıyor ancak Fransa'daki Müslümanların çoğunun terörle alakası yok, hatta bu saldırılarda ölen Müslümanlar da var." şeklinde cevap verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...