'Cruz ve Trump'ın Müslüman karşıtı sözleri ABD'ye zarar veriyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Cruz ve Trump'ın Müslüman karşıtı sözleri ABD'ye zarar veriyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, Cruz ve Trump'ın Müslüman karşıtı sözlerinin ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarına zarar verdiğini bildirdi.

ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olmak için çabalayan Ted Cruz ile Donald Trump'ın Müslüman karşıtı sözlerinin ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarına zarar verdiğini söyledi.

Johnson, MSNBC televizyon kanalında katıldığı programda Brüksel'deki terör saldırılarının ardından Cruz ve Trump'ın açıklamalarıyla Müslümanları hedef almasına ilişkin konuştu.

Teksas Senatörü Cruz'un Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Brüksel'deki terör saldırılarının ardından ABD'de Müslümanların yoğun bulunduğu bölgelerde güvenlik güçlerinin devriye gezmesi ve güvenliği sağlaması gerektiği yönündeki sözlerine atıfta bulunan Johnson, bu sözlerin ABD ulusal güvenliğine zarar verdiğini söyledi.

"ABD'de yaşayan Müslümanlarla daha iyi ilişkiler kurulması gerekiyor"
Johnson, “Müslümanların yaşadığı bölgelerde güvenliğin artırılması, Müslümanların ülkeye girmesini engellemek ve göçmenleri dinlerine göre ayırt etmeyi öneren politikalar, ulusal güvenlik çıkarlarımıza zarar vermektedir” dedi.

ABD'de yaşayan Müslümanlarla daha iyi ilişkiler kurulması gerektiğini belirten Johnson, "Böyle bir zamanda onlara saldırarak kuytulara yollamaktansa onlarla köprüler kurulması ve birlikte çalışmaya teşvik edilmesi önemlidir" şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...