ABD: 'Rusya, Esad'ı güçlendiriyor'

Düzenleyen:
ABD: 'Rusya, Esad'ı güçlendiriyor'

DÜNYA Haberleri

ABD Genelkurmay Başkanı General Dunford, "Rusya'nın DAEŞ bahanesiyle Suriye'ye giderek Esad'ı güçlendirdiğine kanaat getirdiklerini" söyledi.

Amerika'dan ilginç bir itiraf daha geldi. ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford, Rusya’nın, DAEŞ terör örgütüne karşı savaşmak için girdiği Suriye’de, Beşar Esad rejimini destekleyerek güçlenmesini sağladığını söyledi. Dunford, "Dürüst olmak gerekirse Esad rejimi geçen sene temmuz ya da ağustos ayında kötü durumdaydı ve şu anda ise tekrar istikrar sağlamış durumda. Bunda Rusya'nın payı çok büyük. Rusya’nın Suriye’ye girmesiyle birlikte Esad rejiminin tekrar güç kazandı. Karşımıza ise söyle bir soru çıkıyor; Rusya neden ilk başta oraya girmişti? Belirttikleri sebebe göre DAEŞ’e karşı mücadele edeceklerdi. Şimdi ise Suriye’den çekildiklerini söylediler. Bana göre, DAEŞ’e karşı hala yapılması gereken iş var. Suriye’ye giriş sebepleri hakkında niyetlerinden emin değilim. Fakat kesinlikle Esad’ı güçlendirmek konusunda etkili oldular" dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...