'Sığınmacılara ev sahipliği yapan komşu ülkeler yorgun düştü'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Sığınmacılara ev sahipliği yapan komşu ülkeler yorgun düştü'

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreteri Ban, Suriyeli sığınmacılara ev sahipliği yapan komşu ülkelerin yorgun düştüğünü belirterek, uluslararası topluma yük paylaşımı ve dayanışma çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin düzenlediği "Suriyeli sığınmacıların ülkelere kabulünde küresel sorumluluğun paylaşımı" konulu konferansta yaptığı konuşmada, son zamanların en büyük mülteci krizinin yaşandığını söyledi.

Suriyeli sığınmacıların hikayelerini dinlediğinde kendisi ve ailesinin 60 yıl önce evlerini terk etmek zorunda kalmasını hatırladığını aktaran Ban, Suriyeli sığınmacıların rakam olarak görülmemesi gerektiğini belirtti.

"Komşu ülkeler bitkin"
Türkiye, Ürdün ve Lübnan'ın, sığınmacılara olağanüstü misafirperverlik gösterdiğine işaret eden Ban, "Suriyeli sığınmacılara ev sahipliği yapan komşu ülkeler artık yorgun düştü. Sağlık, eğitim, kamu hizmetleri yeterli değil." dedi. 

Uluslararası topluma yük paylaşımı ve dayanışma göstermesi çağrısında bulunan Ban, komşu ülkelerdeki 4,8 milyon sığınmacının yaklaşık 480 bininin başka ülkelere yerleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...