'İran'ın balistik füze denemesi endişe verici'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İran'ın balistik füze denemesi endişe verici'

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreteri Ban, İran'ın balistik füze denemeleri yapmasına ilişkin, "İran'ın balistik füze denemesi endişe yaşattı ama ne tür yaptırımlar ve önlemler alınacağına BMGK üyeleri karar vermeli" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin düzenlediği "Suriyeli sığınmacıların ülkelere kabulünde küresel sorumluluğun paylaşımı" konulu konferansa katıldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İran'ın, balistik füze denemesi yaptığı açıklamalarına ilişkin Ban, "İran'ın balistik füze denemesi endişe yaşattı ama ne tür yaptırımlar ve önlemler alınacağına BM Güvenlik Konseyi'ne üye ülkeler karar vermeli." dedi. 

İran devrim muhafızlarının, balistik füze denemeleri yaptıklarını açıklaması, İsrail ve ABD başta olmak üzere bölge ülkeleri ve Batılı ülkelerin tepkisini çekmiş, İran'a yeni yaptırımlar konusu gündeme gelmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...