İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan 'ahlaki standart' açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan 'ahlaki standart' açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, "İsrail ordusunun operasyonel ve ahlaki standartlarına uymayan askerleri, komutanları yargılamakta tereddüt etmeyeceğiz." dedi.

İsrail askerinin yerde yaralı halde yatan Filistinliyi kameralar önünde vurarak öldürdüğü görüntülerle ilgili görülen dava kamuoyunda tartışılmaya devam ederken, İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot "askerleri yargılamakta tereddüt etmeyiz" mesajı verdi.

İsrail askeri hakiminin söz konusu cinayetle ilgili dünkü duruşmada yaptığı "makul şüphe var ancak yeterli delil yok" şeklindeki açıklamalarının ardından bugün askerlere bir mektup yazan Eisenkot, "İsrail ordusunun operasyonel ve ahlaki standartlarına uymayan askerleri, komutanları yargılamakta tereddüt etmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

İsrail ordu sözcülüğü tarafından Anadolu Ajansı'na da bir kopyası gönderilen İbranice mektupta Eisenkot ayrıca, "Son aylarda devletin gücünü zayıflatmayı amaçlayan ve İsrail vatandaşlarını hedef alan terör saldırıları ile mücadele ediyoruz. Ordunun hedefi muharebe sahasında ve sivil alanda İsrail vatandaşlarının emniyetini muhafaza etmektir. Sahaya düzenlediğim turlarda kaydettiğiniz gelişmeyi ve kendinizi vatan için kurban etmeye hazır olduğunuzu görmekten gurur duyuyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...