'Rusya'nın uluslararası sistemi ihmali hepimiz için tehdit'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Rusya'nın uluslararası sistemi ihmali hepimiz için tehdit'

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Rusya'nın uluslararası sistemin norm ve kurallarını ihmal ettiğini belirterek, "Bu tabii ki hepimiz için bir tehdittir." ifadesini kullandı.

Hammond, resmi ziyaret için bulunduğu Tiflis'te Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Hammond, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya, Güney Osetya ile Ukrayna'nın doğusundaki gelişmelere ilişkin açıklamada bulundu.

Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne destek verdiklerini ve yaşadığı toprak bütünlüğü sorununun ancak barış yoluyla çözülmesi gerektiğini ifade eden Hammond, Rusya'nın Ukrayna'da yaptıklarının kabul edilmez olduğunu vurguladı.

Hammond, Rusya'nın uluslararası kurallara uymadığını ve bu durumun aslında herkes için bir tehdit anlamına geldiğini vurgulayarak, "Rusya uluslararası sistemin norm ve kurallarını ihmal ediyor ve bu tabii ki hepimiz için bir tehdittir" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...