Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Yemen hükümeti 10 Nisan'da başlayacak ateşkese uyacak'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Yemen hükümeti 10 Nisan'da başlayacak ateşkese uyacak'

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen Dışişleri Bakanı Mihlafi, "Hükümet, barışın sağlanmasını istiyor ve 10 Nisan'da gece yarısından itibaren başlayacak ateşkes anlaşmasına uyacak. Darbeci tarafın da buna uyması gerekir." dedi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ABD'nin Sana Büyükelçisi Matthew H. Tueller'i kabul eden Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi, "Hükümet, barışın sağlanmasını istiyor ve 10 Nisan'da gece yarısından itibaren başlayacak ateşkes anlaşmasına uyacak. Darbeci tarafın da buna uyması gerekir" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin, 14 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilen oturumunda aldığı Yemen'e ilişkin 2216 sayılı kararının uygulanması ve barışın sağlanması için BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed ve uluslararası aileyle iş birliği içerisinde, 18 Nisan’da Kuveyt’te başlayacak Yemen müzakerelerine hazır olduklarını ve bu görüşmelerin başarıyla sonuçlanmasını arzu ettiklerini söyledi.

ABD'nin Sana Büyükelçisi Tueller de 2216 sayılı BM kararının uygulanması ve barışın sağlanması konusunda Yemen hükümetinin yanında olduklarını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...