'Macaristan'da Osmanlı döneminde dini tolerans hüküm sürdü'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Macaristan'da Osmanlı döneminde dini tolerans hüküm sürdü'

DÜNYA Haberleri  / AA

Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver, Macaristan'daki 150 yıllık Osmanlı döneminde dini toleransın hüküm sürdüğünü söyledi.

Macar Ulusal Meclisi tarafından İslam'ın resmi din olarak kabul edilmesinin 100. yılı dolayısıyla Parlamentoda düzenlenen konferansta konuşan Köver, Osmanlı dönemi öncesinde Orta Çağ'da Macaristan'da Müslüman azınlığın yaşadığını ama bunların zamanla asimile olduklarını belirterek, ''Macaristan'da, 150 yıllık Osmanlı döneminde dini tolerans hüküm sürdü.'' dedi.

Bosna Hersek'in 19. yüzyılın ikinci yarısında geçici işgali ve 20. yüzyılın başında ilhakı ile yüz binlerce Müslümanın Macaristan'a dahil olduğunu kaydeden Köver, ''30 Mart 1916 yılında kabul edilen kanun ile dünyada ilk defa çoğunluğu Müslüman olmayan bir ülkede İslam din olarak tanındı. Bu şekilde Macaristan İslam dinini kabul eden bir yer oldu.'' ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...