Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Amacımız sığınmacıların ülkelerine dönmeleri'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Amacımız sığınmacıların ülkelerine dönmeleri'

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Komiseri Hahn, Türkiye, Lübnan ve Ürdün'ün sığınmacı krizinden doğrudan etkilendiğini vurgulayarak, "Amacımız savaşın bitiminden hemen sonra sığınmacıların ülkelerine dönmeleri." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Arnavutluk'taki temaslarının ikinci gününde Dıraç şehrindeki Batı Balkan Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı.

Toplantının ardından Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati ile ortak basın toplantısı düzenleyen Hahn, sığınmacı krizi konusunda bölge ülkelerinden Sırbistan'ın önemli yardımları olduğuna işaret ederek, bu konudaki ana tedbirin koordinasyon ve lojistik olduğunu söyledi.

"Ana yardımı Türkiye, Lübnan ve Ürdün odaklamış durumdayız"
Türkiye, Lübnan ve Ürdün'ün sığınmacı krizinden doğrudan etkilendiğini vurgulayan Hahn, "Türkiye 2,7 milyon sığınmacı kabul etmiştir. Lübnan da nüfusuyla orantılı olarak dünyada en fazla sığınmacı kabul eden ülke. Ürdün'de de ülke nüfusu sığınmacılar nedeniyle yüzde 20 arttı. Bu yüzden ana yardımı buralara odaklamış durumdayız. Amacımız savaşın bitiminden hemen sonra sığınmacıların ülkelerine dönmeleri." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...