Ömer Abdullah: Ateş, Suriye'de bir saniye bile kesilmedi

Düzenleyen:
Ömer Abdullah: Ateş, Suriye'de bir saniye bile kesilmedi

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın, Suriye'den çekilmediğini; tam tersine varlığını artırdığını söyleyen Abdullah, "Hâlen köylerimize bombalar yağıyor" dedi

Suriye'de muhalifler üzerinde çok kirli oyunların oynandığını söyleyen Sultan Abdulhamit Han Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, "Ateşkes, dış güçlerin bir oyunudur. Burada ateşkes bir saniye bile olmadı. Hâlen köylerimize bombalar yağıyor. Ruslar da çekilmedi, aksine Suriye'deki varlığını artırıyor" dedi. Bayırbucak Türkmen Bölgesi'nde mücadele veren komutan Abdullah, "Rusya, sahilde 80 bin dönüm araziye kuracağı hava üssü çalışmaları sürüyor. Bir yıl içerisinde bitecek. Şu anki amaç Suriye'yi üçe bölmek. Kuzeyde PKK devleti kurmak istiyorlar. Bayırbucak'ı alıp, PKK'yı denize ulaştırmak istiyorlar. Ayrıca sahilde de bir Nusayri devleti kurulmak isteniyor" dedi. Rusya'nın rejim ile değil, Suriye ile ilgilendiğini belirten Abdullah, Rusya'nın sahili tamamen kendi kontrolü altında tutmak istediğini ileri sürerek, "Esad gitse de kendi kontrolünde birini getirmek istiyor. Ancak, buna izin vermeyiz. Burası bize ecdatlarımızdan emanet bu toprakları asla terk etmeyeceğiz" diye konuştu.
FÜZELER GÖNDERİLDİ
Bu arada Suriye’nin kuzeyindeki Hmaimim Üssü’ne S-400 füze bataryaları konuşlandıran Rusya’nın, şimdi de bölgeye nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip ‘İskender’ (SS-26) füzeleri gönderdiği ortaya çıktı. Mart ayı ortasında Suriye’deki askeri operasyonlarını sona erdirdiğini açıklayan Kremlin,         S-400’leri bölgede bıraktığını açıklamıştı. Bundan 10 gün sonra kısa menzilli ‘İskender’ füzelerinin Hmeimim’e getirildiği öğrenildi. İsrail'in Haaretz gazetesinde geçen hafta yer alan haberde, "Rusya, Suriye'deki askeri güçlerini artırıyor. Rus ordusunun götürdüğü envanterle ilgili bilgiye ulaşılamadı" denilmişti. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...