Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ural'ın cesedi Hafız Esad'ın yanına gömüldü

Düzenleyen:
Ural'ın cesedi Hafız Esad'ın yanına gömüldü

DÜNYA Haberleri

Öldürüldüğü kesinleşen terörist Mihraç Ural'ın cesedi, akrabası katil Hafız Esad'ın mezarının bulunduğu Kardaha'ya gömüldü.

Güvenlik kaynakları, Suriye iç savaşında Esad rejimine hizmet eden milis güçlerin komutanlarından ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2013'te düzenlenen bombalı saldırının sanığı Mihraç Ural'ın, muhaliflerin saldırısında öldüğünü doğruladı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Suriye-Türkiye sınırındaki Lazkiye vilayetinde 29 Mart akşamı, rejim güçlerinin karargah olarak kullandıkları bir noktayı gözetleyen muhalif güçler, buraya bir konvoyun yeni asker ve milisler getirmesinin ardından durum değerlendirmesi yaptı. Karargaha giren çıkanlar arasında Ural'ın ve bazı rejim komutanlarının da olduğunun tespit edilmesi üzerine, saldırı kararı alındı.

Muhalifler, karargaha 120 ve 90 milimetrelik toplarla yoğun bir saldırı gerçekleştirdi. Bölgeye kısa sürede ambulanslar geldi ve hastanaye çok sayıda ölü ve yaralı sevk edildi.

AKRABALIĞI VAR

Hastane kaynaklarından yapılan kontrollerde, getirilenler arasında bulunan Ural'ın öldüğü kesinlik kazandı. Ural, ertesi gün eşinin memleketi olan Lazkiye'nin Kardaha ilçesinde defnedildi. Beşar Esad'ın babası Hafız Esad'ın mezarı da bu ilçede bulunuyor. Karısı üzerinden Esad ailesiyle akrabalığı da bulunan Ural'ın, baba Esad'ın mezarına yakın bir bölgeye gömüldüğü belirtildi. Muhalif gruplardan Ahrar'uş Şam Askeri Sözcüsü Ebu Yusuf el-Muhacir, saldırıyı kendi gruplarının planlayarak yönettiklerini anlatmış ve Ural'ın da ölenler arasında olduğunu söylemişti.

BAAS'IN ŞEBBİHASI

Baas rejimine hizmet eden milislerin (Şebbiha) komutanı Mihraç Ural, Suriye'nin Türkiye'ye sınır Lazkiye vilayetinde, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında kalan ve Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bayır Bucak bölgesindeki faaliyetleriyle biliniyordu. 1956 Antakya doğumlu Ural, yasadışı örgüt faaliyetleri nedeniyle tutuklu olduğu Türkiye'den 1982'de Suriye'ye firar etti. Ural, Esad ailesiyle akrabalığı olan eşi Malak Fadel üzerinden dönemin Devlet Başbakanı Hafız Esad'ın kardeşi Cemil Esad ile yakın ilişkiler kurdu. Edindiği imtiyazlar sayesinde Suriye'de varlıklı biri haline geldi.

REYHANLI VE BANYAS'IN SORUMLUSU

Ural, Arap Baharı ve Suriye'deki halk hareketlerinin başlamasının ardından 2012 yılı başlarında mezhepsel taban üzerinde faaliyet gösteren 'İskenderun'un Kurtuluşu İçin Halk Cephesi' örgütünü harekete geçirdi. Çetesiyle Keseb ve Basit bölgelerinde hakimiyet kuran Ural'ın adı, 3 Mayıs 2013'te, sahil şeridinde Sünnilerin yaşadığı Banyas ve Beyda köylerinde çoğunluğu kadın ve çocuk en az 150 kişiyi öldürüldüğü katliamda geçti. Ural, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te 52 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı saldırılarda da rol oynamıştı. Suriye Direnişi Örgütü (Mukaveme-i Suri) elebaşısı Ural, 1970'de kurulan Türkiye Halk Partisi Cephesi'nden (THKP-C) kopanların oluşturduğu THKPC/Acilciler Örgütü'nün de kurucuları arasında yeralıyor. Ural, uzun yıllar Acilciler grubunun önde gelen yöneticilerinden olmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...