'Ateşkes olmadı Ruslar da çekilmedi'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Ateşkes olmadı Ruslar da çekilmedi'

DÜNYA Haberleri  / AA

Sultan Abdulhamit Han Tugayı Komutanı Abdullah, Suriye'deki gelişmeler ile ilgili, "Burada ateşkes bir saniye bile olmadı. Ruslar da çekilmedi, aksine Suriye'deki varlığını arttırıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bayırbucak Türkmen Bölgesi'nde mücadele veren Sultan Abdulhamit Han Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, Suriye'deki son gelişmelerle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmenleri olarak iç savaşın ilk başında, Esed şebbihaları ve muhaberatına karşı köylerini, namuslarını koruduklarını anlattı. 

Bu dönemde, Esed dışında hiç kimseyi düşman görmediklerini söyleyen Abdullah, "Esed rejimi, Baba Esed döneminden bu yana bize zulüm ediyordu. Durduk yere keyfi olarak insanlar hapse atılıyor. Çeşitli işkencelere maruz kalıyordu. Evlerimiz gasp ediliyor, gençlerimize zulümler ediliyordu. Biz bunu kaldıramadık. Buna karşı gelmek, kendimizi savunmak için savunmaya başladık ve bir süre sonra Türkmendağı'nı kontrol altına almayı başardık" ifadelerini kullandı.

"Ateşkes bir saniye olmadı, Ruslar da çekilmedi"
Muhalifler üzerinde çok kirli oyunların oynanmaya devam edildiğini kaydeden Abdullah, ateşkes ve Rusların çekilme planlarının da bu oyunun parçası olduğunu öne sürdü.

Abdullah, şöyle devam etti:

"Ateşkes, dış güçlerin bir oyunudur. Burada ateşkes bir saniye bile olmadı. Halen köylerimize bombalar yağıyor. Ruslar da çekilmedi, aksine Suriye'deki varlığını arttırıyor. Sahilde 80 bin dönüm araziye kuracağı hava üssü çalışmaları sürüyor. Bir yıl içerisinde bitecek. Ruslar muhalifleri vurmaya devam da ediyor ve savaşı onlar yönetiyor. Şu an ki amaç Suriye'yi üçe bölmek. Kuzeyde PKK devleti kurmak istiyorlar." 

Rusya'nın rejim ile değil, Suriye ile ilgilendiğini belirten Abdullah, Rusya'nın sahili tamamen kendi kontrolü altına almak istediğini ileri sürdü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...