Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM'den İstanbul'daki Dünya İnsani Zirvesi için küresel çağrı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM'den İstanbul'daki Dünya İnsani Zirvesi için küresel çağrı

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), ilki İstanbul'da gerçekleştirilecek Dünya İnsani Zirvesi'ne katılım için küresel çağrıda bulundu.

BM'nin ilki 23-24 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak Dünya İnsani Zirvesi hazırlıkları devam ediyor.

OCHA, "ImpossibeChoices.org" adlı bir web sitesi kurarken, sitede dünya genelinde halklara, insani yardım yönünde en önemli küresel eylemlerden biri olarak kabul edilen İstanbul Dünya İnsani Zirvesi'ne katılmaları için liderlerine baskı yapmaları çağrısında bulunuldu.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un 9 Şubat'ta açıkladığı, 150 ülkede 23 bin kişiyle görüşülerek hazırlanan "One Humanity: Shared Responsibility" (Bir İnsanlık: Ortak Sorumluluk) adlı araştırma raporuyla 5 temel sorumluluk belirlendi ve gelecek 3 yıl içinde insani yardım sisteminin uygulanmasını içeren bir vizyonun ana hatları çıkarıldı. 5 Temel sorumluluk şu başlıklarla sıralandı:

"Çatışmayı sonlandırma ve önleme, savaş kurallarına uyma, geride kimseyi bırakmama, yoksulluğu sonlandırmak için farklı çalışma ve insanlığa yatırım yapma."

İnsani zirvenin hayati gerekçeleri
Her 3 dakikada bir 88 kişinin zorla evlerinden çıkarıldığı belirtilen raporda, savaş nedeniyle evlerinden uzak kalmanın ortalama süresinin 17 yıl olduğu ve yerlerinden edilenlerin genellikle mülteci kamplarında kaldıkları belirtildi.

Araştırmada ayrıca 2007'de 4 olan iç savaş sayısının 11'e çıktığı kaydedilirken, tüm bu çatışmaların ve şiddetin ekonomik maliyetinin ise 14.3 trilyon dolar olduğu ve bunun da küresel ekonominin yaklaşık yüzde 13.4'üne denk geldiği bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...