Avrupa’dan 4 yılda Suriye ve Irak'a 4 bini aşkın yabancı savaşçı gitti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avrupa’dan 4 yılda Suriye ve Irak'a 4 bini aşkın yabancı savaşçı gitti

DÜNYA Haberleri  / AA

Uluslararası Terörizmle Mücadele Merkezinin araştırmasına göre yabancı savaşçıların 600'ü bölgede hayatını kaybetti.

Avrupa ülkelerinden 2012 yılından bu yana Suriye ve Irak’a savaşmak için gidenlerin sayısının yaklaşık 4 bin 294 olduğu bildirildi.

Merkezi Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Terörizmle Mücadele Merkezinin (ICCT) araştırmasına göre söz konusu yabancı savaşçıların yüzde 30’u geri dönerken, 600 kadarı ise bölgede katıldıkları çatışmalarda hayatını kaybetti.

AB’ye üye ülkelerin katkılarıyla hazırlanan raporda, terör örgütü DAEŞ saflarına katılan yabancı savaşçıların büyük bölümünün Fransızlardan oluştuğu kaydedildi.

Araştırmaya göre son 4 yıl içinde Suriye ya da Irak’a savaşmak için gidenlerin 900’ü Fransa, 720’si Almanya, 700’ü İngiltere, 420’si Belçika ve 220’si ise Hollanda vatandaşlığına sahip.

Büyük bölümü kısmen geri kalmış ve benzer mahallelerde ikamet eden bu kişilerin yüzde 17’si kadınlardan oluşuyor.

Söz konusu yabancı savaşçıların önemli kesiminin 18-20 yaş grubuna dahil oldukları belirtilen araştırmada, savaşmak amacıyla iki ülkeye gidenlerin yaş ortalamasının son yıllarda düştüğü vurgulandı.

Yabancı savaşçıların genellikle suç şebekeleriyle ilişkilerinin olduğu da ileri sürülen araştırmada, bu kişilerin yaşadıkları ülkelerde "gelecek görmedikleri", bu duyguya sahip oldukları için Suriye ya da Irak’a gitmeyi tercih ettikleri belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...