Aliyev'den sert açıklama

Düzenleyen:
Aliyev'den sert açıklama

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ordusunun ateşkesi bozmadığını, Ermeni güçlerinin yaptığı provokatif eylemlere layıkıyla cevap verdiğini söyledi.

Azerbaycan'ın Azertac haber ajansında yer alan haberde, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan gerginliğin ardından Cumhurbaşkanı Aliyev'in, Güvenlik Konseyi toplantısı düzenlediği belirtildi.

Toplantıda konuşan Aliyev, Ermenistan güçlerinin düzenlediği provokasyona karşı Azerbaycan ordusunun gerekli cevabı verdiğini vurgulayarak, yapılan karşı operasyon sonucunda cephe hattındaki birkaç stratejik noktanın ele geçirildiği dile getirdi.

Aliyev şöyle konuştu:

"Ermeni provokasyonu Azerbaycan ordusu tarafından layıkıyla cevaplandırıldı. Düşmana çok büyük darbe indirildi. Düşman büyük kayıp verdi. Düşmana sarsıcı darbe vurulduğunu söyleyebiliriz."

Ermenistan'ın amacının bölgedeki mevcut durumu korumak olduğunu ve bu nedenle sıkça bu tür provokasyonlar yaptığını dile getiren Aliyev, birkaç gün önce de cephenin Qazah bölgesinde yapılan provokasyon sonucunda çıkan çatışmada 2 Azerbaycan askerinin şehit olduğunu hatırlattı.

Aliyev, "Yine bizim mevzilere saldırdılar. Bizim asker ve subaylarımız şehit oldu. Bunun ardından Azerbaycan ordusu düşmanın başını ezdi ve şimdi onlar dünyaya Azerbaycan'ın ateşkesi bozduğunu haykırıyorlar. Biz ateşkesi bozmadık, biz sadece onların provokasyonuna layıkıyla cevap verdik. Ermenistan provokasyonlarından vazgeçmediği sürece, Azerbaycan ordusu bundan sonra da onları cezalandıracak" şeklinde konuştu.

Aliyev'den sert açıklama

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...