DAEŞ'in kontrolündeki bölgelerden kaçışlar sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
DAEŞ'in kontrolündeki bölgelerden kaçışlar sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Kerkük kentine bağlı, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Havice ilçesi sakinlerinin güvenli bölgelere kaçışı devam ediyor.

Peşmerge Komutanı Mikail Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ'in kontrolündeki bölgelerde ikamet eden insanların yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, "Bölge sakinleri, daha güvenli yerlere geçmek için tüm tehlikeleri göze alarak kaçıyor. Havice ilçesinden her gün onlarca aile Peşmerge mevzilerine gelip, güvenli bölgelere gönderilmeyi talep ediyor." dedi.

"Adeta bir kalkan olarak kullanılıyoruz"
Öte yandan, Havice ilçesinden kaçmayı başaran kişilerden Hetab Hamit, yol boyunca yaşadıklarına dair şunları söyledi:

"DAEŞ'in üç tarafının Peşmerge güçleri tarafından sarıldığı bilgisi geldi. Bu bilgiler ışığında en yakın Peşmerge mevzisine sığınmayı hedefledik. Bunu gizli bir şekilde yapmamız gerekiyordu çünkü örgüt sivillerin kendi bölgelerinden çıkmasını istemiyor. Adeta bir kalkan olarak kullanılıyoruz. Kaçmanın tek çare olduğunu biliyorduk çünkü her şey yasaktı."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...