Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanada’dan Karabağ için taraflara sükunet çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kanada’dan Karabağ için taraflara sükunet çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kanada, Ermenistan ile Azerbaycan arasında çatışmaların yaşandığı Dağlık Karabağ konusunda tarafları sükunete davet etti.

Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion, yaptığı yazılı açıklamada, Dağlık Karabağ’da Ermeni ve Azeri güçleri arasında tırmanan son çatışmalardan edişe duyduklarını kaydetti. Bakan Dion, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Dağlık Karabağ’da Ermeni ve Azeri güçleri arasındaki tırmanan son çatışmalar endişe vericidir. Biz tarafların hemen sükunete dönmelerini ve bunda sebat etmelerini gerçek bir ateşkesle Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu çerçevesinde sorunu diyalog yoluyla çözmek için adım atmaları gerektiğine inanıyoruz. Kanada, bu çatışmanın, barışçıl müzakere yolları ile çözümünden başka bir alternatifi olduğuna inanmamaktadır. "

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...